Le Couradou
Maison d'hôtes de charme en Ardèche (Labastide de Virac)

Ons huis Kamers Aan tafel Faciliteiten De streek Gastheren Referenties Contact Route Foto's
... we nodigen je uit voor een unieke ervaring ...

Ons huis bevindt zich in de Bas-Vivarais, temidden van de wijngaarden, vlakbij de natuurlijke site van de Gorges de l'Ardèche.

Le Couradou is een imposant huis alleenstaand op de kalksteenrotsen net buiten de dorpskern. Letterlijk vertaald is een "couradou" een groot overdekt terras op de eerste verdieping, vaak voorkomend in de traditionele huizen van de Zuidelijke Ardéche. Met een 360° panoramisch vergezicht ligt het landschap van Ardèche, Gard en Cevennen grensloos en uitnodigend rondom ons heen.

Als 15de eeuwse Provencaalse "mas" was dit landhuis ooit een zijderupsenkwekerij. Het werd in de loop der jaren smaakvol gerestaureerd en getransformeerd tot een comfortabel gastenverblijf, waarbij het authentiek karakter bewaard bleef.

De charme en de warmte van weleer worden hier perfect gecombineerd met het hedendaagse comfort. Oude meubelen, kleurencombinaties en decoratiestukken creëren een cosy, gezellige sfeer.

Vanuit Le Couradou is het amper 10 minuutjes wandelen tot ons dorp, Labastide de Virac. Met slechts 200 inwoners is het een authentiek en rustig plaatsje gebleven, waar een versterkt kasteel (Château des Roures) hoog boven uittorent. Gesitueerd op 8 kilometer van Barjac (departement Gard) en Vallon Pont d'Arc (Ardèche) is het de ideale uitvalsbasis om de schoonheid van deze streek te ontdekken.